روز هفدهم ماه مه مصادف با بیست و هفتم اردیبهشت ماه، سالروز گردهمایی نمایندگان ۲۰ کشور جهان در سال ۱۸۶۵ میلادی – ۱۲۴۴ خورشیدی و تأسیس نخستین اتحادیه بین المللی با عنوان اتحادیه تلگراف به منظور هماهنگی کشورها و ساماندهی، مسایل مربوط به ارتباطات تلگرافی است.
پس از تشکیل این اتحادیه، نخستین آیین نامه بینالمللی تلفن در سال ۱۸۸۵ در کنفرانس « بل » و اولین آییننامه بین المللی بیسیم در سال ۱۹۰۶ در کنفرانس با حضور ۲۷ کشور جهان به تصویب رسید.
در سال ۱۹۱۴ به منظور بررسی مسایل مربوط به تلفن، برگزاری یک کنفرانس جهانی و در سال ۱۹۲۵ برای رسیدگی به مسایل تلگراف کمیته ای شکل گرفت.
اتحادیه تلگراف در سال ۱۹۲۲ در کنفرانس مادرید به « اتحادیه بین المللی ارتباطات راه دور (ITU) » تغییر نام یافت. این اتحادیه در سال ۱۹۴۷ دفتر بین المللی ثبت فرکانس ها را تأسیس کرد و به عنوان یک واحد تخصصی وابسته به سازمان ملل متحد شناخته شد.
به دنبال تشکیل اجلاس سران جامعه اطلاعاتی مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ای، روز ۱۷ ماه مه را به عنوان روز جهانی جامعه اطلاعاتی تعیین کرد و در نهایت در همایش سران مختار اتحادیه جهانی مخابرات که در ماه نوامبر ۲۰۰۶ در آنتالیای ترکیه تشکیل شد، اعضا تصمیم گرفتند از این پس مناسبت روز ۱۷ مه با عنوان روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی برگزار شود.
اتحادیه جهانی مخابرات در حال حاضر بیش از ۱۹۰ عضو دارد و از مهم ترین وظایف این اتحادیه می توان به تنظیم مقررات و برنامه ریزی برای مخابرات جهان ، ایجاد هماهنگی و انتشار اطلاعات لازم برای برنامه ریزی و استفاده از خدمات مخابراتی و تهیه و تنظیم اصول و مقررات بین المللی حاکم بر موارد استفاده زمینی و فضایی از طیف فرکانس، در جهت تسهیل تدوین قوانین داخلی کشورها نام برد.
*وضعیت شبکه مخابراتی کشور :
ایران ۱۴۴ سال پیش یعنی در سال ۱۸۶۹، چهار سال پس از شکل گیری اتحادیه تلگراف به عضویت رسمی آن درآمد و همواره با رعایت قوانین و مقررات مترتب بر این حوزه و شرکت در مجامع و گردهماییهای بین المللی ITU و همچنین لحاظ نمودن شعار روز جهانی مخابرات در برنامه ها و استراتژی های سالیانه، وفاداری خویش را به عنوان یکی از اعضای فعال این اتحادیه مهم جهانی اثبات کرده است.
شرکت مخابرات ایران پنج سال پس از خصوصی سازی با مجموعه ای شامل شرکت ارتباطات سیار ، شرکت ارتباطات ثابت ، شرکت های مخابرات استانی، شرکت سامان سازه غدیر و شرکت های زیرمجموعه شرکت ارتباطات سیار است.
در حال حاضر این شرکت با بیش از ۵۶ میلیون مشترک تلفن سیار و بیش از ۲۸ میلیون مشترک تلفن ثابت موفق شده ضریب نفوذ تلفن سیار را به ۸۶٫۷۳ درصد و ضریب نفوذ تلفن ثابت را به ۹۱٫۳۶ درصد در کشور برساند. جذب مشترکین تلفن ثابت و سیار در شرکت مخابرات ایران طی سالهای اخیر از روند رو به رشد چشمگیری برخوردار بوده و به آمار دارا بودن ۹۹ درصد از مشترکان تلفن ثابت و ۶۱ درصد از مشترکان تلفن همراه کشور رسیده است.
همچنین روند توسعه پورت پر سرعت نصب شده در سراسر کشور با شیبی تند و افزایشی رو به رو بوده است.
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.