افزایش قیمت نفت با نزدیک شدن به تاریخ پنج نوامبر- یعنی امروز ،روزی که قرار است تحریم نفتی ایران بازگردانده شود- یکی ازنگران کننده ترین مسایلی بود که توسط کارشناسان مطرح می شد
برخی از رسیدن قیمت نفت تا مرز ۱۰۰ دلار خبر می دادند و برخی دیگر ادعا می کردند که احتمال تجربه قیمت ۲۰۰ دلاری برای هر بشکه نفت وجود دارد ولی علیرغم نوسان های اخیر قیمت نفت در بازار، در استانه بازگشت تحریم های نفتی قیمت در این بازار روند نزولی به خود گرفته است.
سایت ام اس ان در گزارشی نوشت:تصمیم امریکا بزای معاف کردن هشت کشور ازتحریم نفتی ایران و تداوم خرید نفت توسط این کشورها از ایران اولین و اصلی ترین عامل کاهش قیمت نفت است.ترامپ با انتشار خبر معافیت هشت کشور اسیایی به بازار این پیام را داد که ما با کمبود عرضه روبرو نخواهیم شد . ضمن اینکه شمار زیادی از کشورهای نفت خیز هم برای جبران کسری ایران تولید خود را افزایش دادند.
اما این یک روی سکه است. در روی دیگر این سکه نیاز دنیا به نفت ایران و قدرت ایران در بازار جهانی قرار دارد. برخی از رسانه های امریکایی از جمله واشنگتن پست در گزارشی بر این باورند که اقتصاد دنیا نیازمند نفت ایران است و درگیری با ایران و ایجاد اختلال در بازار نفت به نفع اقتصاد امریکا نیست. این رسانه از ترامپ خواسته است که به جای مخالفت مستمر با ایران، به همکاری اقتصادی با این کشور بپردازد .
نکته دیگر فشارهای سیاسی روی ترامپ در استانه انتخابات میان دوره ای در این کشور است . ترامپ در تلاش است تا حزب جمهوری خواه برنده این انتخابات باشد تا بتواند ساده تر برنامه های خود را پیاده کند ولی بحران در بازار نفت می تواند محبوبیت او را کاهش دهد. سایت اویل پرایس در این زمینه نوشت: بسیاری از طرفداران حزب جمهوری خواه افراد ثروتمندی هستند که زندگی و کارشان وابسته به قیمت نفت و فراورده های ان است. نارضایتی این افراد از وضعیت بازار می تواند اینده سیاسی ترامپ و حزبش را دچار بحران کند و به همین دلیل است که ترامپ هشت کشور را از تحریم های ایران معاف کرد.
اما مساله دیگر این است که کدام کشورها از این تحریم ها معاف شده اند. از جمله کشورهایی که اسمشان در این فهرست قرار دارد دو کشور چین و هند دیده می شود که اصلی ترین خریداران نفت ایران هستند و سهم زیادی از صادرات ایران را به خود اختصاص داده اند. ادامه خرید نفت این کشورها از ایران تضمین کننده تامین بخش زیادی از درامد صادراتی نفت کشور است. البته باید در نظر داشت که بلومبرگ به نقل از مقامات امریکایی مدعی شده است که این هشت کشور خرید نفت خود از ایران را به شدت کاهش داده اند و انها تا چند ماه ایندهباید جایگزینی برای نفت ایران پیدا کنند ولی خبر گزاریهای چینی و هندی از خرید نفت در سطح قبلی و حتی افزایش خرید در برخی از ماه ها خبر داده اند.
با وجود تمامی این اخبار ضد و نقیض، به نظر می رسد وضعیت به نفع ایران باشد. ایران حداقل تا چند ماه اینده می تواند از درامد صادراتی خود بهره بگیرد و بزرگترین و اصلی ترین خریدارانش یعنی کشورهای چین و هند و ژاپن و کره جنوبی و عراق و ترکیه را در کنارش داشته باشد.از طرف دیگر مخابره این پیام به دنیا که حذف نفت ایران از بازار به معنای وارد شدن شوکی بزرگ به قیمت است و بحرانی غیر قابل کنترل در بازار ایجاد می کند ، پیامد دیگری است که تصمیم اخیر ترامپ برای کشور به همراه داشت.
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.