معادن سنگ آهن چاه گز

معادن سنگ آهن چاه گز در مختصات جغرافیایی ۵ً  ۲۹  ۵۵ شرقی و ۲۶ً   ۰۵   ۳۲ شمالی قرار گرفته است  این معادن در فاصله ۷۵ کیلومتری شهرستان بافق می باشد . میزان کل ذخیره جمعا ۸۳۱۰۰۰۰۰ تن و متوسط عیار آهن آن ۱۶/۵۳ % می باشد که در دوتوده تقریبا موازی شرقی و غربی متمرکز شده است حجم کل استخراج  ۶۴۷۱۸۷۷ متر مکعب می باشد که میزان سنگ آهن استخراج شده ۲۷۲۹۱۱ متر مکعب و حجم باطله برداری ۶۱۹۸۹۶۶ متر مکعب می باشد .لازم به ذکراست باراه اندازی سنگ شکن موبایل دراین معدن تاکنون بیش از ۱۲۰۰۰۰ تن سنگ آهن دانه بندی تولیدشده است

اهم فعالیتهای انجام شده در معادن سنگ آهن چاه گز :

– احداث ساختمانهای اداری ، مسکونی و رفاهی در معدن به مساحت ۳۳۰۰مترمربع.

– عقد قرارداد جهت آسفالت جاده ارتباطی بافق – چاه گزبه طول ۶۵ کیلومتر.

انجام مطالعه فنی و اقتصادی طرح تولید سالیانه ۱ میلیون تن سنگ آهن دانه بندی و ۲ میلیون تن کنسانتره.

– انجام مطالعات مکان یابی احداث کارخانه فرآوری سنگ آهن چاه گز.

– احداث انبار مواد ناریه ۲۰۰ تنی .

– امکان برقراری ارتباط تلفن همراه و ثابت و اینترنت در منطقه چاه گز.

– نصب و راه اندازی سنگ شکن موبایل باظرفیت تولید ۷۰۰۰۰۰  تن درسال.

– انتخاب مشاورفضای سبزدرسایت چاه گز.

-احداث جاده دسترسی به سنگ شکن اصلی به طول ۵/۲ کیلومتر.

معدن سنگ آهن میشدوان

طرح ایجاد ظرفیت سنگ‌آهن دانه بندی معدن میشدوان با هدف استخراج سنگ‌آهن برای تولید ۶۰۰ هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اجرا شده است. فعالیت اجرایی این طرح از سال ۱۳۸۵ شروع شد و در تاریخ آذرماه سال ۸۷ به‌طور رسمی افتتاح شد. برای راه‌اندازی این طرح ۵/۴۱ میلیارد ریال از منابع داخلی سرمایه‌گذاری شده و با افتتاح آن برای ۱۷۰ نفر شغل مستقیم و برای ۷۵۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.

معدن سنگ آهن میشدوان در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شهرستان بافق در استان یزد واقع شده است. طول جغرافیایی کانون این معدن ۵۱ً ۳۰َ ۵۵ درجه شرقی و عرض جغرافیایی ۴۵ً ۵۰َ ۳۱ درجه شمالی می باشد .

راه دسترسی به معدن جاده آسفالته بافق-بهاباد به طول ۳۰ کیلومتر و جاده آسفالته اختصاصی معدن به طول ۸ کیلومتر می باشد. لازم به ذکر است خط آهن بافق-مشهد از شمال این معدن عبور می کند.

عملیات اکتشاف سیستماتیک این آنومالی در سال های ۱۹۷۰-۱۹۶۹ با اجرای عملیات مغناطیس سنجی و گرانی سنجی و تهیه نقشه های زمین شناسی در مقیاس ۱:۱۰۰۰۰ آغاز و در سال ۱۹۷۶ با بازنگری نقشه های ژئوفیزیکی و تهیه نقشه زمین شناسی ۱:۵۰۰۰ اقدام به اجرای عملیات مغناطیس سنجی تفصیلی، حفر ۱۲ ترانشه های اکتشافی و ۵ حلقه گمانه اکتشافی به متراژ ۷۵۵ گردید .

میزان ذخیره معدن میشدوان در سال ۱۳۸۵ شامل سه بخش شرقی، غربی و مرکزی به میزان ۱۱۷۵۴۰۰۰ میلیون تن سنگ آهن کم عیار پرفسفر با عیار متوسط آهن ۴۹ درصد می باشد.

کارخانه خردایش و دانه بندی

در این مجتمع کارخانه خردایش و دانه بندی همراه با سیستم پر عیار سازی مگنت سپراتور و با ظرفیت تولید ۲۵۰ تن در ساعت نصب گردیده و از اواخر سال ۸۶ آغاز بکار نموده است.

محصولات تولیدی:

به طور کلی سه نوع محصول در این مجتمع تولید می شود که شامل:

درشت دانه، ریز دانه و سیمانی است که محصولات سیمانی با توجه به دانه بندی به سه نوع نرمه طبیعی با سایز ۶-۰، باطله ریز دانه با سایز ۱۰-۰ و باطله درشت دانه با سایز ۳۰-۱۰ میلیمتر تقسیم شده اند .

رویکرد کلی مجتمع، تولید محصول با عیار ۵۹% جهت عرضه در بورس کالا می باشد که این رویکرد بسته به تقاضا قابل تغیییر می باشد.

حمل محصولات عرضه شده در بورس به دو روش جاده ای و ریلی امکان پذیر می باشد که در روش ریلی ابتدا محصولات با کامیون به ایستگاه راه آهن مجاور (بیشه در) حمل و سپس توسط واگن های باربری منتقل می شوند .

دانه بندی محصولات قابل عرضه در بورس کالا برای درشت دانه در حال حاضر ۳۰-۱۰ و برای ریز دانه ۱۰-۰ میلیمتر می باشد که این سایز بسته به شرایط و تقاضا قابل تبدیل به ۶-۰ و ۳۲-۶ نیز می باشد .

تنوع محصولات به لحاظ ماهیت شامل محصولات مگنتیتی و هماتیتی است و با توجه به جدا بودن      ذخیره های مگنتیت و هماتیت در دو توده مرکزی و غربی امکان تولید هر کدام از آنها وجود دارد .

کنترل کمی و کیفی محصولات تولیدی در این مجتمع:

کنترل کمی:

  • توزین محصول بوسیله باسکول دیجیتال و ارائه قبوض و بیلان.

کنترل کیفی:

  • دانه بندی محصولات تولیدی توسط سرندهای آزمایشگاهی استاندارد تعیین می شود .
  • عیار سنجی و آنالیز شیمیایی نمونه های ماخوذه از بلوک های حاوی ماده معدنی و از محصولات در حین تولید به روش شیمی تر و بطور دقیق انجام می شود .

معدن آنومالی ۱a (شمالی)

آنومالی ۱a (شمالی) در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان بافق و دارای مختصات جغرافیایی  ۶ً   ۴۶   ۳۱ عرض شمالی و ۱۲ً  ۲۶  ۵۵ طول شرقی می باشد . ارتفاع از سطح آزاد دریاها ۱۱۵۰ تا ۱۲۰۰ متر می باشد و این منطقه دارای آب و هوای خشک و صحرایی می باشد .

مطالعات اولیه اکتشافی کانسار در سالهای ۶۱-۱۹۶۰ توسط متخصصان آلمان غربی انجام گردیده است ذخیره استنباطی آهن که تا عمق ۶۰۰ متری محاسبه گردیده بیش از ۲۵۶ میلیون تن با عیار متوسط ۴۷/۲۸ می باشد .

این آنومالی در ۲۴/۴/۱۳۹۱ همزمان باسالروزولادت مقام معظم رهبری راه اندازی گردید

میزان کل استخراج ۲۱۱۴۲۷۰ مترمکعب می باشد که میزان باطله برداری ۱۸۴۷۴۶۰ مترمکعب و میزان سنگ آهن ۲۶۶۸۱۰ مترمکعب می باشد.

با توجه به اینکه در نظر است در این معدن از تکنولوژی کشور اوکراین استفاده شود و لازمه آن داشتن فید ورودی ۳۵ درصد می باشد لذا سنگ معدن فوق می بایست با سنگ معادن زاغیها مخلوط شده تا فید مناسب کارخانه مذکور تامین گردد.  لازم به ذکر است در طرح مذکور با تغذیه سنگ با عیار ۳۵ درصد، آهن اسفنجی و کنسانتره تولید خواهد شد و مطالعات فنی و اقتصادی آن در دست انجام و پیگیری می باشد.

مجموعه معادن زاغیها

مجموعه معادن زاغیها متشکل از ۳ آنومالی ( ۲a,2c و آنومالی ۴) با ذخیره زمین شناسی ۵۰ میلیون تن سنگ آهن با عیارمتوسط ۳۰% می باشد .

آنومالی ۲a در فاصله ۸ کیلومتری شهرستان بافق قرار دارد . مختصات این آنومالی ۱۵ً  ۳۸  ۳۱  و ۲۸ً  ۲۸  ۵۵    می باشد .

عملیات حفاری درچهاردهم مردادماه ۱۳۹۱ مصادف با میلاد باسعادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع)آغازگردید .

میزان کل استخراج ۱۶۳۷۲۰۱ مترمکعب بوده است که  ۳۱۲۳۲۳مترمکعب سنگ آهن و ۱۳۲۴۸۷۸مترمکعب باطله برداری بوده است که باتوجه به طرح پیشنهادی عملیات استخراج فازیک در اواخر فروردین ماه ۱۳۹۲ پایان یافته است .

درسال ۱۳۹۱که ازجانب مقام معظم رهبری بنام تولیدملی وحمایت ازکاروسرمایه ایرانی نام گذاری گردیددرراستای تحقق منویات معظم له به مناسبت ۲۲بهمن سالروزپیروزی شکوهمندانقلاب اسلامی یک دستگاه سنگ شکن موبایل باظرفیت سالیانه ۳۰۰۰۰۰ تن نصب ودرسال حماسه سیاسی ،حماسه اقتصادی راه اندازی وبه بهره برداری رسید که حجم خردایش آن علیرغم اینکه در مراحل تست و راه اندازی اولیه بوده است به بیش از ۱۵۰۰۰۰ تن می رسد.

لازم به ذکر است که بخشی از سنگ آهن استخراج شده مستقیما دان بندی شده و بخش دیگر با سنگ استخراج شده از معدن آنومالی شمالی جهت تهیه فید قابل استفاده در طرح ارائه شده بر اساس تکنولوژی کشور اوکراین مصرف خواهد شد.

سنگ آهن آنومالی چاواشه

محدوده اکتشافی چاه باشه در۴۷ کیلومتری شهرستان نایین و در۱۲۰ کیلومتری شهر یزد واقع شده است. معادن چاه باشه در حال اکتشاف می باشد و اقدامات انجام گرفته شامل بررسی و مطالعه، تهیه نقشه با استفاده از عکسهای هوایی،برداشت کلیه عوارض زمین شناسی و تمامی نقاط کانیهای حاوی آهن،نمونه گیری و تجزیه و تحلیل نمونه ها و طراحی پیت بهینه با توجه به مشخصات هندسی و جانمایی محل انباشت باطله و موادمعدنی می باشد. لازم به ذکر است که احداث جاده دسترسی و انجام اکتشافات تکمیلی این معدن در دست پیگیری می باشد.

 

معدن سنگ آهن آنومالی ۵A

میزان کل استخراج بالغ بر ۲۶۶۲۷۵ متر مکعب بوده که میزان باطله برداری ۲۵۳۵۷۰ متر مکعب و حجم سنگ آهن استخراج شده ۱۲۷۰۵ متر مکعب می باشد.

این آنومالی در مختصات جغرافیایی ۳۰ً    ۵۵   ۵۵ شرقی و ۰۵ً   ۴۱   ۳۱ شمالی قرار دارد. سنگ آهن این آنومالی به صورت سه توده مجزا شرقی، مرکزی و غربی متمرکز گردیده است.

عملیات تجهیز و بهره داری از این آنومالی از اسفند سال ۱۳۹۰ شروع گردیده است و میزان استخراج صورت گرفته به شرح ذیل می باشد.

در حال حاضر با توجه به عدم همخوانی بلوک مدل با توده واقعی، اکتشاف تکمیلی این آنومالی در حال پیگیری می باشد.