به گزارش روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران(ايميدرو)، مهدي كرباسيان كه در گردهمايي مديران ايميدرو سخن مي گفت تصريح كرد:۹۰درصد از پروژه هاي اين سازمان با استفاده از منابع بيروني همچون مشاركت بخش خصوصي تامين شده كه اين اقدام در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و برنامه هاي كلان دولت يازدهم به شمار مي آيد.
رييس هيات ايميدرو دستيابي به چنين هدفي را نتيجه فعاليت هاي جمعي كاركنان، مديران و كارشناسان ايميدرو در بخش هاي مختلف برنامه ريزي، مالي، پشتيباني، تحقيق و توسعه و آموزش و …دانست.
وي ارايه گزارش عملكرد به رييس جمهوري در سفر به استان سيستان و بلوچستان و منطقه آزاد چابهارمورد اشاره قرار داد و گفت: ايميدرو با سهم ۱۹درصدي توانسته با استفاده از سرمايه بخش خصوصي، طرح ۱٫۶ميليون تني آهن اسفنجي در چابهار را تعريف كند كه پيش بيني مي شود تا انتهاي امسال قرارداد اجراي آن امضا شود.
معاون وزير صنعت معدن و تجارت، انجام اكتشافات معدني در نوار شرقي كشور به ويژه در استان سيستان و بلوچستان را يكي از نكات مورد توجه رييس جمهوري خواند و گفت: نصب تجهيزات كارخانه توليد شمش آنتيموان در ماه هاي آتي از ديگر برنامه هايي است كه در اين استان به انجام رسيده است.
وي به طرح هايي همچون آلومينيوم جنوب اشاره كرد كه شرايط تاريخي به خود گرفته اند اما به مرحله اجرا رسيده اند. به گفته كرباسيان ال سي اين طرح پس از ۸ سال و با پيگيري ۱۰ ماهه ايميدرو گشايش يافته و ابلاغ شده است. كرباسيان تصريح كرد: فعال شدن طرح آلومينيوم جنوب به عنوان بزرگ ترين پروژه توليد اين فلز در ايران به معناي فعاليت منطقه صنايع انرژي بر لامرد در استان فارس است .
به اعتقاد كرباسيان تامين ۱۰۵ ميليارد تومان به عنوان سهم ايميدرو براي چنين پروژه اي كار چندان ساده اي نبوده اما با همت زياد عملي شده است.
رييس هيات عامل ايميدرو امضاي طرح ايجاد زيرساخت هاي منطقه ويژه صنايع انرژي بر لامرد در هفته آتي را از ديگر اقدامات اين سازمان برشمرد كه قرار است در منطقه اي به وسعت ۴۰۰هكتار انجام گيرد.
كرباسيان افزود: جذب سرمايه گذار براي طرح هاي معادن گل گهر ۵ و ۶ در راستاي تقويت بنيه مالي ايميدرو و ارتقاي توان بخش خصوصي تعريف و به اجرا در آمده است.
وي فعاليت اكتشافي براي حوزه معادن زغالسنگ طبس، نفلين سينيت، افتتاح طرح طلاي زرشوران، راه اندازي و تحوبل كارخانه سيمان ونزوئلا را به عنوان اقداماتي ياد كرد كه فعال شدن آن ها در شرايط كم بودن اعتبار قابل تصور نبوده است.
معاون وير صنعت معدن و تجارت درباره طرح هاي معادن سنگان براي دستيابي به برنامه ۱۷٫۵ ميليون تني كنسانتره سنگ آهن و ۱۵ زميليون تني گندله گفت: حضور كنسرسيوم هايي از بخش خصوصي با جذب سرمايه ۱۵۰۰ ميليارد توماني توام بوده است.
آغاز عمليات اجرايي دو نيروگاه در منطقه ويژه صنايع معدني خليج فارس و فراخوان ۸ طرح در شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران از ديگر برنامه هاي سال گذشته است كه رييس هيات عامل ايميدرو به آن ها اشاره كرد.
به گفته وي برنامه اكتشاف سراسري تاكنون براي ۱۳۵هزار هكتار آغاز شده و با برنامه هاي شركت تهيه و توليد مواد معدني ايران از ۲۰۰هزار كيلومتر نيز عبور مي كند.
رييس هيات عامل ايميدرو همچنين خبر داد كه تقريبا به جز طرح هاي قائنات و سبزوار كه تا هفته هاي آتي فعال مي شوند تمامي پروژه هاي فولادي استاني از ركود در اجرا خارج شده اند و بخش آهن اسفنجي آن ها در سال آينده وارد مدار توليد مي شود.
به گفته وي طرح جامع فولاد نيز نهايي شده و براي بررسي و تاييد نهايي به وزارت صنعت معدن و تجارت ارسال شده است.
كرباسيان از ايجاد دفتري براي پيگيري و اجراي طرح هاي نادر خاكي خبر داد و گفت: طرح نيمه صنعتي تيتانيوم كهنوج در جنوب استان كرمان نيز در حال جذب سرمايه گذار است كه به صورت خودگردان به فعاليت خود خواهد پرداخت.
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.