معاون وزیر صنعت ،معدن و تجارت گفت: بخشی از نیاز انرژی برق بخش معدن و صنایع معدنی با استفاده از توان شركت مپنا تامین می شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، مهدی كرباسیان كه در نشست مشتركی با مدیران شركت مپنا سخن می گفت تصریح كرد: با توجه به وجود برق مازاد بر نیاز از سوی این شركت ، می توان در گام نخست برق مورد نیاز تعدادی از طرح های فولادی را تامین كرد و سپس طرح های مناطق صنایع انرژی بر و منطقه ویژه خلیج فارس را دردستور كار قرار داد.
رییس هیات عامل ایمیدرو یادآور شد: این سازمان می تواند با پشتیبانی صندوق بیمه حمایت از فعالیت های معدنی ، سرمایه گذاری مپنا در تامین برق این حوزه را تضمین كند.
رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی این سخنان را در برابر پیشنهادهای شركت مپنا برای تامین برق بخش معدن و صنایع معدنی عنوان می كرد گفت: یكی از چالش های آتی این سازمان تامین برق مورد نیاز طرح هایی است كه در آینده راه اندازی می شوند.
مهدی كرباسیان تصریح كرد: در گام نخست می توان با اولویت بندی نیازها یكی یا دو مورد از پیشنهاد ها را عملیاتی كرد و سپس گام های بعدی را برداشت. وی تشكیل كنسرسیوم را از دیگر روش های همكاری های دوجانبه اعلام كرد.
وی با بیان اینكه ایمیدرو زیرساخت هایی همچون برق،آب و همچنین سایر مجوزها را برای سرمایه گذاران تامین می كند تصریح كرد: در نظر داریم با تهیه اطلاعات لازم در بخش فنی و اقتصادی طرح (Pre-Feasibility Study) روند ورود سرمایه گذار به طرح های معدن و صنایع معدنی را روان تر كنیم.
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت با تاكید بر اینكه در حال حاضر تامین اعتبار برای بخش معدن و صنایع معدنی از حیاتی ترین برنامه های پیش روی این سازمان است گفت: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تا سال های گذشته از گردش مالی بالایی برخوردار بود اما به دلیل اجرای غیركارشناسی اصل ۴۴ قانون اساسی شركت های بزرگی از بدنه این مجموعه خارج شدند كه به دنبال آن چالش های متعدد مالی در مسیر اجرای ماموریت های ایمیدرو ایجاد شده است. وی اظهار امیدواری كرد كه با همكاری مپنا و با استفاده از فرمول های پیش رو بتوان بخشی از نگرانی های موجود را برطرف كرد.
مدیر عامل گروه مپنا نیز با اعلام آمادگی این شركت برای سرمایه گذاری در بخش انرژی برق گفت: با توجه به نیاز روزافزون بخش معدن و صنایع معدنی به انرژی برق،می توان مدل های مختلفی را برای تامین انرژی این حوزه به اجرا درآورد.
عباس علی آبادی تصریح كرد: فروش برق، ایجاد نیروگاه های جدید، اجرای طرح های نیروگاهی مشترك ،خرید سهام شركت های معدنی و صنایع معدنی ، تهاتر برق با مواد معدنی و … از جمله مواردی است كه قابلیت اجرایی دارند.
به گفته علی آبادی ، گروه مپنا به دلیل دراختیار داشتن تعدادی نیروگاه اختصاصی و نیز توان استفاده از ۱۰هزار مگاوات دیگر در سطح كشور، قادر است نیاز برق كارخانه های بزرگ معدنی و صنایع معدنی به ویژه مناطق صنایع انرژی بر و منطقه ویژه خلیج فارس را تامین كند.
مدیر عامل گروه مپنا در ادامه با تاكید بر اینكه هم اینك آماده فروش برق به میزان هزار مگاوات در منطقه عسلویه (مناطق ویژه صنایع انرژی بر) هستیم گفت: علاوه بر این انجام سرمایه گذاری مشترك برای احداث نیروگاه های جدید نیز می تواند به عنوان یكی دیگر از روش های همكاری دو طرف باشد. علی آبادی یادآور شد: طرح احداث نیروگاه هایی برای شركت های سنگ آهن چادرملو – به صورت پیمانكاری- و نیروگاه سنگ آهن گل گهر – به صورت فاینانس- با نرخ ۸درصد در احال اجرا است كه مطابق زمانبندی تعیین شده راه اندازی خواهند شد. وی با اشاره به تاخیر در سرمایه گذاری برای توسعه نیروگاه ها گفت: دو سال است كه دولت سالانه ۸میلیارد دلار هزینه بابت سوخت مایع مایع پرداخت می كند در حالیكه قانون پیش بینی كرده كه در صورت احداث نیروگاه ،سوخت صرفه جویی شده معادل یكسال به عنوان تشویق به سرمایه گذار تعلق می گیرد.
مدیر عامل گروه مپنا گفت: چنانچه موضوع فروش انرژی برق نیز مطرح شود طبق فرمولی كه برای وزارتخانه های نفت و نیرو تعریف شده عمل خواهیم كرد.
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.