مشاهده مطلب

      ۱۶ بهمن ۱۳۹۶      ۰             15128      اخبار معدن   Print This Post Print This Post

کارخانه فولاد ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تنی و نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی چادرملو همزمان با ایام خجسته دهه فجر انقلاب اسلامی با حضور معاون اول رییس جمهور رسماً افتتاح شد .

با آغاز بکار این کارخانه فولاد چادرملو سالیانه ۱  میلیون و ۳۰۰ هزار تن شمش فولادی در مجتمع صنعتی چادرملو واقع در اردکان یزد تولید می شود .

بر اساس همین گزارش در مراسم افتتاح این طرح ها دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور با اشاره به پیشران بودن صنایع معدنی و فولادی در توسعه اقتصادی کشور گفت : یکی از اهداف اصلی نظام جمهوری اسلامی به ویژه دولت تدبیر و امید، حرکت شتابنده به سمت توسعه صنایع است که برای تحقق این امر باید دو مالفه درون بخشی و محیطی را مد نظر قرار دهیم. وی افزود سیاستهای محیطی از جمله سیاست خارجی ، شرایط فرهنگی و اقتصادی کشور تعیین کننده سرمایه گذاری و تداوم فعالیت بنگاههای اقتصادی است ، چرا که اگر امنیت و ثبات اقتصادی و توسعه روابط خارجی در کشور نمودی نداشته باشد توسعه هم اتفاق نمی افتد ، وی تاکید کرد یکی از سیاستهای  این دولت نیز ایجاد همین امنیت و ثبات است تا فعالان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی با اطمینان خاطر وارد فعالیت بنگاهداری شوند و منافع آن نیز برای عموم مردم به ویژه مناطق کم برخوردار رقم بخورد . معاون اول رییس جمهور همچنین یکی از شاخصهای توسعه صنعتی و سرمایه گذاری را نیز ثبات در مدیریت های بخش خصوصی عنوان کرد و گفت : متاسفانه بنگاههای دولتی در بهره وری  چندان موفق عمل نمی کنند و آنهم بیشتر بدلیل بی ثباتی در مدیرت هاست . باید دقت کنیم مدیران سیاسی وارد عرصه  مدیریت بنگاهداری نشود .

پیش از سخنان معاون اول رییس جمهور مهندس محمود نوریان مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو  به تشریح مشخصات طرح های در حال افتتاح و نیز پروژه های در حال اجرای چادرملو پرداخت و گفت

واحد احیای مستقیم این مجتمع در مجاورت کارخانه فولاد در حال ساخت است که که تا کنون ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، با آغاز بکار این واحد که پیش بینی می شود در نیمه اول سال آینده مورد بهره برداری  قرار گیرد سالانه  ۱ میلیون  و ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی  نیز تولید می گردد.

وی افزود : برای ساخت این دو واحد فولادی از آخرین فناوری روز دنیا استفاده شده که ویژگی آن برخورداری از روش ( هات شارژ ) برای تولید شمش فولاد است . در این روش آهن اسفنجی پیش از سرد شدن و با دمای ۶۰۰ درجه  مستقیماً وارد کوره های ذوب در کارخانه فولاد می شود و در نتیجه موجب صرفه جویی ۳۰ درصدی مصرف برق و ۴۳ درصدی مصرف آب می گردد .

برای اجرای  این دو طرح بیش از ۲۱  هزار  میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

مدیر عامل چادرملو یکی دیگر از طرح های زیر بنایی و توسعه بخش چادرملو را هم نیروگاه  سیکل ترکیبی اردکان عنوان کرد و گفت :  این نیروگاه که با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات با هدف تامین برق مورد نیاز طرح های فولاد و احیاء و سایر صنایع مستقر در مجتمع صنعتی چادرملو احداث شده پیشتر ۲ فاز گازی و یک واحد حرارتی آن بهره برداری شده و امروز همزمان با ایام دهه فجر انقلاب اسلامی رسماً افتتاح شده است .

برای اجرای  این طرح نیز مبلغ ۱۴ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

وی از جمله طرح های در دست اقدام چادرملو را طرح های توسعه چادرملو را  طرح افزایش ظرفیت کارخانه گندله سازی این مجتمع برای تامین گندله مورد نیاز واحد احیاء و فولاد چادرملو ،ارفع و غدیر ایرانیان عنوان کرد و گفت :

با اجرای این طرح ظرفیت تولید سالیانه کارخانه گندله سازی از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فعلی، به ۴ میلیون تن  افزایش خواهد یافت.برای اجرای این طرح ۹۰۵ میلیارد ریال پیش بینی سرمایه گذاری شده است .

نوریان تصریح کرد: این شرکت   بمنظور تامین آب مصرفی برای فرآیند عملیات تولید آهن اسفنجی و شمش فولاد با توجه به کمبود های شدید آب در منطقه ، در توافق با  سازمان آب  و فاضلاب استان یزد ،اجرای شبکۀ فاضلاب شهر اردکان و تصفیه آن را بر عهده گرفت .

برای اجرای این طرح ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است .

با بهره برداری از این طرح سالانه ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب آب  برای مصرف واحد های تولیدی مجتمع

این شرکت تامین می شود .

وی با اشاره به مشارکت چادرملو در بسیاری از طرح های زیر بنایی صنعت فولاد کشور جهت تحقق چشم انداز توسعه خود گفت:  همزمان با بهره برداری از کارخانه فولاد چادرملو، عملیات بهره برداری از کارخانه نورد فولاد سرمد ابرکوه نیز که با مشارکت ۶۵ درصدی چادرملو احداث و راه اندازی گردیده آغاز شده است .

مجتمع آهن و فولاد سرمد ابرکوه مشتمل بر یک کارخانه نورد به ظرفیت سالانه ۵۰۰ هزار تن انواع میلگرد و کارخانه فولادسازی به ظرفیت سالانه ۶۰۰ هزار تن شمش فولاد  است که در زمینی به مساحت ۱۵۰ هکتار پایه گذاری شده است  .

برای ساخت تجهیز و راه اندازی کارخانه نورد فولاد سرمد بالغ بر ۴ هزارو ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است که ۶۵ درصد از سرمایه گذاری آن از سوی شرکت چادرملو انجام شده است .

مدیر عامل چادرملو سپس از دستور کار بودن ۲ طرح فولادی دیگر در این شرکت خبر داد و افزود :

طرح  احداث کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال در دستور کار شرکت معدنی و صنعتی چادرملو است  و موارد فنی مربوط به این پروژه در حال تکوین بوده و در حال اخذ مجوز از ادرات و ارگانهای مرتبط از یکسو و جذب سرمایه خارجی برای شروع عملیات میباشد.

برای  اجرای  این طرح بالغ بر ۷ هزارو ۱۷۷میلیارد ریال  سرمایه گذاری پیش بینی شده است که  در صورت توفیق در جذب فاینانس ،  این پروژه  در بازه زمانی ۴ ساله اجرا خواهد شد.

از سوی دیگر اجرای طرح احداث دو واحد نورد ۵۵۰  هزار تنی( جمعا  ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تن) در سال  از دیگر برنامه های این شرکت می باشد . ساخت این واحد فولادی نیز با پیش بینی  سرمایه گذاری ۲ هزارو۶۴۶ میلیارد ریال در دست مطالعه است  و برای تامین نقدینگی اجرای این طرح هم ، استفاده از منابع داخلی شرکت و سایر منابع ، پیش بینی گردیده و طبق برنامه ریزی های اولیه، این طرح در بازه زمانی ۳ ساله اجرا خواهد شد.

گفتنی است در مراسم افتتاح رسمی این واحدهای صنعتی محمدشریعتمداری وزیر، صنعت، معدن و تجارت- اردکانیان وزیر نیرو- تابش نماینده مردم اردکان و تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی – زمانی قمی استاندار یزد – حجت الاسلام و المسلمین شاکر امام جمعه اردکان، جمعی ازمدیران عامل شرکتهای معدنی و فولادی کشور  و مدیران ، کارشناسان ، کارکنان و کارگران چادرملو و شرکت ها و پیمانکاران فعال در مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان یزد نیز حضور داشتند.

 

محمد شریعتمداری ضمن تبریک پیروزی انقلاب اسلامی گفت: بد نیست در این دهه مبارک آماری از پیشرفت های معدنی و صنعتی را در دوره پس از انقلاب  یاداوری کنم: در سال ۱۳۵۷ ظرفیت فولادی ما فولاد ذوب آهن اصفهان بستگی داشت و یک روز توسط مسئولین وقت افتتاح شد اما امروز ۳۳ میلیون تن فولاد خام رسیدیم که جایگاه چهارم فولاد خام در جهان را داریم که این افتخار بسیار بزرگی است که ما در عرصه فولاد ۱۱۰ میلیون تن فعالیت فولاد در زنجیره فولاد قریب به ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته ایم که تا سال ۱۳۹۹  به لطف خدا و صنعتگران و مردم ظرفیت تولید فولاد را به ۳۰۰میلیون تن افزایش خواهد داد که این اعداد جزء افتخارات ملی ما است.

وی افزود: در زمینه مس در شروع انقلاب تقریبا صفر بودیم و فقط زمینه برداشت از مس سرچشمه فراهم شده بود ولی برداشتی از مس نداشتیم که امروز ۴۰۰ هزار تن مجموعه تولید ما در کشور است که مایه افتخار است. در زمینه روی نیز در شروع انقلاب صفربودیم که امروز با ۴۵۰ هزار تن در جایگاه خوبی هستیم.

شریعتمداری عنوان کرد: در زمینه آلمینیوم ۱۲۰ هزار تن تولید ابتدای انقلاب بود که این مقدار به ۵۰۰هزار تن در کشور رسیده است. در زمینه سیمان نیز که در توسعه کشور بسیار موثر است در اوایل انقلاب ۸ هزار تن در کشور بود که در حال حاضر به ۵میلیون تن ظرفیت تولید رسیده ایم که با کمی پیشرفت به ظرفیت ۴۰ میلیون تن خواهیم رسید. در زمینه تولید کاشی در اوایل انقلاب ۶ میلیون متر مربع تولید داشتیم که در حال حاضر ۵۵۰ میلیون متر مربع تولید کاشی در ایران صورت می گیرد.

وزیر صنعت و معدن ادامه داد: تولید شیشه جام ۱۸۰ هزار تن در کشور تولید می شد که امروز یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن در کشور تولید شیشه جام صورت می گیرد؛ ظروف شیشه ای در شروع انقلاب ۵۰هزار تن بود که در حال حاضر به ۷۵۰ هزار تن افزایش پیدا کرده است. در حوزه معنویات نیز پیشرفت قابل توجهی داشتیم و کشور ایران جزء مطلوب ترین کشور ها از نظر معنویات به شمار می رود؛ اما برخی ها در کشور شیطانی کرده و ایراد هایی می گیرد که واقیعیت ندارد و ایران همچنان کشوری سالم و زیبا و معنوی است.

این مقام مسئول تاکید کرد: با افتتاح این واحد ذوب چادرملو ظرفیت فولاد ما به ۱۹۵ میلیون تن رسید و همانطور که اشاره کردم از زنجیره ظرفیت فولاد خام نیز عبور کرد. در سال ۱۳۹۲ در کشور در مجموعه زنجیره تولید فولاد  ۱۲۰ میلیون تن در پایان سال ۱۳۹۵ به ۳۰۰ میلیون تن خواهد رسید. در این دولت ظرفیت فولاد ما ۲٫۵ برابر شده است. در تولید کنسانتره در شروع این دولت ۲۸ میلیون تن تولید داشتیم که در دی ماه ۹۶ به ۴۹ میلیون تن افزایش داشتیم.

وی افزود: در تولید گندله در سال  ۱۳۹۲ از ۲۱ میلیون تن به ۴۹ میلیون تن در دی ماه ۹۶ رسیده ایم. در آهن اسفنجی از ۱۹ میلیون تن آغاز و در حال حاضر به از مرز ۳۱ میلیون تن نیز عبور کردیم و اولین تولید کننده فولاد اسفنجی جهان هستیم. در تولید شمش از ۲۴ میلیون تن به ۳۲ میلیون تن رسیده ایم.

معاون سابق اجرایی رئیس جمهوراظهار داشت: با نگاه به آمار رشد ها خواهیم دید که ما رشد ها را درست انتخاب کردیم تا این عدم توازن که در زنجیره فولاد وجود داشته است را به حداقل برسانیم. در این مدت برای صادرات تلاش بسیار شده است که در ۹ ماهه اول سال ۹۶ بیش از۶ میلیون تن محصولات فولادی به جهان صادرات شده است که ۵۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.

وی اظهار داشت: در زمینه فولادی نگرانی وجود ندارد چرا که همه با نشاط در این حوزه مشغول به کار هستند و نگرانی برای رسیدن به ظرفیت ۵۵ میلیون تن حس نمی شود. عدم توازن در واحدهای تولیدی فولاد در برخی از نقاط نگران کننده است مثلا در تولید سنگ آهن بنده نگران هستم وباید تولید بیشتری صورت بگیرد در حال حاضر ۸۰ میلیون تن ظرفیت برداشت سنگ آهن است که باید به ۱۸۰ میلیون تن افزایش پیدا کند. تقریبا همه واحدهای تولیدی ما با مشکل ذخیره سنگ آهن مواجه هستند که البته عملایت اکتشاف به خوبی پیش رفته است و ما امیدواریم به محض قطعیت وجود این منابع شروع به برداشت کنیم. یزد رتبه اول در معادن سنگ آهن در کشور را دارا است.

شریعتمداری عنوان کرد: امیدواریم همدلی و کمک اداره محیط زیست نیز بیشتر شود و مشکل آنومالی D19را نیز به فوریت بتوانیم حل کنیم؛ اگر این مشکل را حل کنیم ذخایر قطعی که در آنجا به وجود می آید دو کارخانه تولید فولاد را بی نیاز خواهد کرد.

وی ادامه داد: این واحد تازه ایجاد شده هات شارژ است و راندمان بسیار پایینی دارد و در این واحد صرفه جویی بسیار جدی صورت گرفته است که بسیار ارزشمند است. تقاضا می کنم از واحدهای تولید فولاد تا قدم های بزرگتری را بردارند و به مصرف انرژی توجه بیشتری داشته باشند.

وی تاکید کرد: در تولید فولاد که در جهان در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱ درصد رشد نداشتیم، صنعتگران ایرانی در تولید فولاد ۱۱ درصد رشد داشته اند که بسیار ارزشمند اند. در سال ۲۰۱۷ که دنیا رشد ۶ درصدی را تجربه کرد که ما ۲۲ درصد رشد در زمینه فولاد داشتیم که جای تشکر دارد. ۶۲ درصد از فولاد خاورمیانه در ایران تولید می شود که جای خرسندی دارد. دراستان یزد ۳۳۰۰ واحد تولیدی پروانه بهره وری گرفته اند و مشغول به کار هستند و ۴ هزار واحد جواز تاسیس دریافت کرده اند و در استانه بهره برداری هستند. ۱۵۰۰ واحد تولیدی جدید در یزد رشد بالای ۶۰ درصد داشته است. این واحد ها شروع به فعالیت کنند شغل بسیاری ایجاد خواهد  شد.

شریعتمداری عنوان کرد: در حوزه الکتروگرافیتی نیز مراحل به خوبی پیش رفته است و ان شاالله در پایان سال ۹۷ به بهره برداری خواهد رسید.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: یک خط فاینانس در ابتدای دولت تدبیر و امید نداشتیم اما اینک با امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی بیش از ۳۰ میلیارد دلار خط فاینانس باز شد که ۱۲ میلیارد دلار آن ال سی و در حال اجراست.

جهانگیری: ابتدای دولت یک خط فاینانس نداشتیم/گشایش بیش از ۳۰ میلیارد دلار خط اعتباری

اسحاق جهانگیری روز شنبه در آیین بهره برداری از کارخانه فولاد و واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی اردکان با تبریک دهه فجر، پیروزی انقلاب اسلامی را یکی از اتفاق های بسیار نادر در عرصه جهانی دانست و گفت: انقلاب با ویژگی های منحصر بفردی که دارد، توانست، راه های بسیار پیچیده ای را با سربلندی پشت سر بگذارد.

وی اضافه کرد: ‌یکی از مهمترین اهداف ایران در چهار دهه گذشته، صنعتی شدن کشور است که سیاست هایی را می طلبد، می توان به سیاست زیست محیطی و سیاست های درونی در بخش صنعت اشاره کرد.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: سیاست های زیست محیطی بسیار تعیین کننده است که در اختیار صنایع نیست که در این ارتباط سیاست بنگاه های صنعتی نیز موثر است.

وی ادامه داد: در هر بخشی، سیاست خارجی عامل بسیار تعیین کننده ای در عملکردهاست، زیرا همه بخش ها در مجموع بنگاه صنعتی است و سیاست خارجی در اختیار بخش خصوصی نیست و منحصرا سیاست خارجی پیش برنده اهداف بخش های اقتصادی باشد.

جهانگیری بیان کرد: موضوع دیگر سیاست های فرهنگی است که بر همه فعل و انفعال های کشور و عملکرد بنگاه های اقتصادی موثر است.

معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: افراد مدعی ایجاد شغل وقتی تریبون به دست می گیرند عدم سرمایه گذاری را هدف قرار می دهند.

جهانگیری یادآور شد:زیربنای سیاست های اقتصاد کلان تعیین کننده است تا مدیر بنگاه بتواند برای آینده برنامه ریزی کند و برای تعیین شاخص ها و لزوم ثبات نرخ ارز و ثبات اقتصادی به معنای واقعی تلاش های زیادی کردیم.

وی در ادامه اظهار کرد: سیاست های درون صنعتی و معدنی خیلی از واحدها در استان ها به یکدیگر وابسته است، تلاش ما این بود تا کارخانه های جوار صنعتی در کنار معادن ایجاد شود.

جهانگیری افزود: یکی از اتفاق های شیرین تداوم حضور مدیرعامل فعلی چادرملو است،مدیران سیاسی با آمد و رفت مسئولان باید بروند، ولی مدیر فنی را باید مراقبت کرد و از این سرمایه های ملی حفاظت شود.

وی بیان کرد: نتیجه ماندگاری یک مدیر اتفاق مهم امروز در چادرملو و برنامه ریزی برای بهره وری و نوآوری است.

وی گفت: کارخانه هایی احداث شد که بهره وری آنها بسیار پایین و در حد صفر است و پولی که دولت برای احداث این واحد ها پرداخت کرد، بیش از پولی است که باید به دولت پس دهند.

به اعتقاد معاون اول رئیس جمهوری، مشکل چنین واحدها و شرکت هایی، مدیریتی است که باید به بخش خصوصی واگذار شوند.

وی با بیان اینکه باید سیاست واحدی ایجاد کرد، تمرکز روی صنایع پیشران با مشخص کردن آنها باشد، یادآور شد: در مورد صنایع خودروسازی اظهار نظرهایی بیان می شود که خیلی بد است، اگر این صنایع تعطیل شوند، هزاران واحد صنعتی مرتبط و اشتغال آنها آسیب خواهد دید .

معاون اول رئیس جمهوری یکی از صنایع پیشران کشور را صنایع معدنی و بویژه فولاد عنوان کرد و گفت: فولاد آلیاژی یزد یکی از واحدهای تولیدی است.

جهانگیری از یزد به عنوان یکی از استان های مهم صنعتی کشور یاد کرد که در عرصه اکتشافات جدید به ذخایر معدنی خوبی رسید که با فناوری های نوین فرصت جدیدی برای توسعه استان است.

معاون اول رئیس جمهوری در ادامه به محدودیت منابع آبی استان در راه توسعه اشاره کرد و گفت: صنایع راهی جز استفاده از پساب ندارند و اجازه استفاده از آب شفاف و قابل شرب را ندارند.

وی در ادامه به موصوع طرح انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران اشاره کرد و یادآور شد: برای صرفه جویی در مصرف آب و انتقال آن مسئولیت اجتماعی شرکت ها نیز مهم است.

به گفته جهانگیری در شورای اقتصاد طرح شد، دولت معتقد به پافشاری بر روی اصول زیست محیطی است، هیچ شرکتی نمی تواند در باره مسائل پیرامونش بی تفاوت باشد.

وی ادامه داد: امروز هم چند جوان درخواست هایی را با ما طرح کردند، در طرح های بزرگ و مسئولیت های اجتماعی آنها با رعایت حفظ حقوق مردم مد نظر باشد.

همزمان با سومین روز از دهه فجر، ۲ طرح تولیدی و صنعتی با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در شهرستان اردکان به بهره برداری رسید.

یکی از طرح های بهره برداری شده کارخانه فولاد چادرملو به ظرفیت ۹۵۰ هزار تن و سرمایه گذاری ۸۸۶ میلیارد تومان است .

این واحد تولیدی در شهرک صنعتی اردکان در زمینی به مساحت ۳۶هکتار احداث شد و در تولید انواع شمش ، فولاد ساده و کربنی فعالیت دارد که با افتتاح آن زمینه اشتغال ۶۰۰نفر در طرح احیا فراهم شد.

همچین با حضور معاون اول رئیس جمهوری واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰مگاواتی سرو چادرملو اردکان به بهره‌برداری رسید.

 

 دیدگاههای کاربران

  1-  دیدگاهها پس از تایید مدیر سایت نمایش داده می شوند.
  2-  از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.

عبارت زیر را تکمیل کنید: