وزير صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فعال بودن ۵ هزار معدن در كشور، ظرفيت استخراج مواد معدني درسال ۹۰ را بيش از ۳۴۰ ميليون تن اعلام كرد.
به نقل از شاتا؛ دكتر “مهدي غضنفري” گفت: ظرفيت استخراج مواد معدني در سال ۸۳ ، ۱۵۵ ميليون تن بوده است .
وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: كشورمان در تنوع مواد معدني جزو ۱۰ كشور برتر دنيا قرار دارد و در حوزه توليد سيمان نيز جايگاه دهم را از آن خود كرده، در سرب و روي نيز بزرگترين رتبه را در خاورميانه به خود اختصاص داده است.
وي با اشاره به رتبه ۱۷ ايران در توليد فولاد در جهان ادامه داد: در توليد مس نيز جزو ۱۰ كشور نخست هستيم.
دكتر غضنفري در ادامه ميزان سرمايه گذاري در بخش معدن در فاصله سال هاي ۸۴ تا ۹۰ را با رشد شش برابري نسبت به مدت مشابه سال هاي قبل از آن ۲۹۰۰ ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: اين رقم طي سال هاي ۷۸ تا ۸۳ حدود ۵۰۰ ميليارد تومان بود .
وي با اشاره براينكه دو درصد ذخاير معدني جهان مربوط به ايران است كه گام سخت آن اكتشاف و زمين شناسي است، افزود: از اين ميزان ۱۲ نوع ماده فلزي و ۳۶ نوع مواد غير فلزي وجود دارد .
وزير صنعت، معدن و تجارت سپس با اشاره به رسيدن ظرفيت توليد سيمان به ۸۶ ميليون تن تا آخر سال ۹۱ گفت: اين ميزان در سال ۸۳ حدود ۳۳ ميليون تن بود كه با سرمايه گذاري و حمايت هاي مناسب تحقق هدف سال ۹۱ به طور قطع امكان پذير خواهد بود.
** رشد جهشي محصولات فولادي
دكتر غضنفري درباره ظرفيت فولاد نيز توضيح داد: ظرفيت فولاد كشور ۱۰ ميليون تن بود كه در زمان حاضر به بيش از ۲۰ ميليون تن رسيده است .
به گفته وزير صنعت، معدن و تجارت محصولات فولادي كشور با رشد جهشي از ۱۳ ميليون تن در سال ۸۳ به ۳۱ ميليون تن در سال ۹۰ رسيده است .
وي در ادامه اين گفت وگو عنوان كرد: در سال ۸۳ ظرفيت آلومينيم كشور ۲۳۰ هزارتن بود كه اين حجم هم اكنون به حدود ۴۶۰هزارتن رسيده است، همچنين ظرفيت توليد مس از ۱۹۰ هزار تن سال ۸۳ به ۲۵۵ هزارتن در سال ۹۰ بالغ گرديد .
دكتر غضنفري درباره رشد توليد محصولات معدني نيز توضيح داد: فولاد با رشد ۱۰٫۵ درصد( ۱۴ ميليون تن )، محصولات فولادي ۷ درصد ( بيش از ۱۷ ميليون تن )، مس شش درصد ( بيش از ۲۳۰ هزار تن )، آلومينيم ۵ درصد ( حدود ۳۱۹ هزار تن )، روي ۱ درصد ( ۱۶۰هزارتن)، سيمان ۸ درصد (بيش از ۶۶ ميليون تن ) در سال ۹۰ نسبت به ۸۹ رشد توليد داشته اند.
** ۱۰ هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري در بخش معدن
وي درباره توانمند سازي بخش خصوصي در حوزه معدن و صنايع معدني نيز توضيح داد: سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران تا پايان سال ۸۳، به ميزان ۹۰۹ ميليارد تومان سهام شركت هاي تحت پوشش را واگذار كرده بود كه اين ميزان در هفت سال گذشته نيز ۱۰ هزار ميليارد تومان بوده است .
** حمايت از سرمايه گذاري در بخش معدن
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت كه اين وزارتخانه از سرمايه گذاري بخش خصوصي در چهار حلقه فولاد سازي شامل اكتشاف، گندله سازي، فولاد سازي و محصولات فولادي استقبال مي كند.
وي معتقداست: مشاركت سرمايه گذاران در طرح هاي معدني و صنايع معدني زمينه خود كفايي كشور را در اين حوزه فراهم مي كند.
** حضور متخصصان ايراني در ديگر كشورها
وزير صنعت، معدن و تجارت در باره حضور متخصصان ايراني در حوزه زمين شناسي در ديگر كشورها نيز مي گويد: متخصصان ايراني در حوزه زمين شناسي افتخارات بزرگي را در ديگر كشورها به دست آورده اند و طرف هاي خارجي دائما علاقه مندي خود را به بهره گيري از دانش و توان ايرانيان در كشورهاي خود اعلام مي كنند.
دكتر غضنفري افزود: هرچه به سمت جلوتر حركت مي كنيم علوم زميني پيچيده تر، هوشمندانه تر و تخصصي تر مي شود و بايد ابزار كافي براي شناخت لايه هاي زمين يا معادن داشته باشيم.
وي با بيان اينكه براي حفظ منافع ملي نيازمند تخصص زمين شناسي و كار حرفه اي هستيم، تاكيد كرد: براي حفظ منافع ملي نيازمند اين تخصص و كار حرفه اي هستيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بر ايجاد شركت هاي دانش پايه در حوزه زمين شناسي تاكيد كرد و گفت: بايد از ظرفيت هاي بخش خصوصي در اكتشاف و ساير موارد استفاده شود.//
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.