بیش از ششهزار و ۵۰۰ معدن در کشور وجود دارد
معاون امور معدني وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: بيش از ششهزار و ۵۰۰ معدن در کشور وجود دارد که از اين تعداد پنجهزار و ۳۰۰ مورد آن فعال است.
به گزارش روابط عمومي شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران به نقل از ايرنا، وجيهالله جعفري ديروز در جريان ديدار از معدن طلاي داشکسن قروه کردستان گفت: در کشور بيش از ۱۰ محدوده معدني طلا وجود دارد که متقاضيان از جمله ادارات نيز ميتوانند با رعايت قانون و مقررات در اين زمينه سرمايهگذاري کنند. وي با اشاره به رشد ۱۴ درصدي در اکتشاف معادن غيرفلزي و رشد سه درصدي در اکتشاف معادن فلزي در کشور افزود: ۲۴درصد معادن کشور مربوط به سنگهاي تزييني، ۴۷ درصد مصالح ساختماني، هفت درصد معادن فلزي و ۲۲ درصد معادن غيرفلزي است. جعفري اظهار اميدواري کرد بهرهبرداري رسمي از معدن طلاي ساريگوني قروه بتواند زمينه توسعه منطقه را فراهم کند.
معاون امور معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم گفت: پروانه بهرهبرداري طلاي داشکسن قروه از شهريور سال ۹۰ براي شرکت زرکوه صادر شده و قرار است در مدت ۱۸ ماه آمادهسازي، بهرهبرداري و کارهاي عملياتي و اکتشافي اين معدن انجام شود. بهروز قادري، ذخيره معدن طلاي داشکسن قروه را ۱۴/۸ ميليون تن اعلام کرد و افزود: معدن طلاي ساريگوني به صورت رسمي به شرکت قزاقستاني واگذار شده و اجراي اين طرح، رشد سرمايهگذاري و توسعه اقتصادي شهرستان و استان را به دنبال خواهد داشت.
وي گفت: در اين طرح کار استخراج و فرآوري طلا با استفاده از تکنولوژي نوين و با کمترين آلودگي زيست محيطي انجام ميشود. قادري افزود: براي احداث اين کارخانه ۱۵۰ هکتار زمين کشاورزي از کشاورزان منطقه خريداري شده است.
معاون امور معدني وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين در نشست بررسي مسائل و مشکلات شرکت فولاد زاگرس شهرستان قروه گفت: طرح توسعه شرکت فولاد زاگرس قروه در سفر دوم هيات دولت مصوب شده و اين طرح عملياتي خواهد شد. جعفري افزود: وضعيت فعلي شرکت نيازمند تعمير اساسي است و بايد تغييراتي در فضاي کاري آن ايجاد شود. وي گفت: توسعه و افزايش ظرفيت اين شرکت يا تغيير نوع محصول توليدي آن براي کاهش مشکلات موجود اين شرکت بررسي ميشود. وي افزود: اين اقدام بايد براساس مطالعه و در يک بازه زماني يک يا دو ماه انجام شود. وي از راهاندازي سريع مجموعه معادن پشتيبان اين شرکت بهعنوان يک راهکار حل مشکلات شرکت فولاد زاگرس قروه ياد کرد و افزود: سه محدوده اکتشافي در اختيار شرکت قرار دارد که با انجام مطالعات اکتشافي، فرآوري و فروش مواد معدني به ساير شرکتها، امکان تامين مالي براي شرکت ايجاد خواهد شد.
جعفري، افزايش سرمايه در گردش و دريافت کمک از ساير منابع مالي را ديگر راهکار توسعه اين شرکت بيان کرد و گفت: هماکنون شرايط شرکت طوري نيست که يک روزه تصميم گرفته شود بلکه اين کار نيازمند برنامهريزي صحيح و اصولي است.
وي همچنين يکي ديگر از راههاي توسعه شرکت فولاد زاگرس را استفاده از سرمايهگذاران خارجي بهعنوان شريک اعلام کرد. رئيس شرکت فولاد زاگرس شهرستان قروه نيز در اين نشست گفت: ظرفيت توليد شرکت فولاد زاگرس سالانه ۷۰ هزار تن است. غلامرضا عالمي ظرفيت واقعي اشتغال در اين شرکت را ۲۳۰ نفر اعلام کرد و افزود: هم اکنون ۳۷۰ نفر در اين شرکت مشغول به کار هستند و اين به يک معضل جدي تبديل شده است. وي گفت: کمبود مواد اوليه و تعميرات اساسي کارخانه، از مشکلات اصلي اين شرکت است.
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.