به زودی مشعل کارخانه آهن اسفنجی میانه روشن می شود
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان در جلسه ارائه جدیدترین ویرایش طرح جامع فولاد ایران ضمن بیان این مطلب گفت: با تلاش ها و پیگیری های انجام شده، ۷ طرح فولاد استانی به تدریج وارد مرحله بهره برداری می شوند و تا پایان خرداد، علاوه بر شادگان، مشعل های واحد آهن اسفنجی طرح میانه نیز روشن می شود.
وی ادامه داد: در زنجیره تولید طی سال های گذشته با مشکل زیادی مواجه بودیم و واردات گندله جزو چالش های تولید فولاد بود، اما اکنون با طرح هایی که به بهره برداری می رسند، به سمت توازن تولید پیش می رویم.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اکتشاف ۲۵۰ هزار کیلومتر مربعی صورت گرفته در دولت یازدهم، تصریح کرد: دولت با این اقدام، کار بزرگی انجام داد که البته نتایج آن زود حاصل نمی شود، با این حال، بررسی ها نشان می دهد که خبرهای خوشی در راه اند. به عنوان مثال، در منطقه سنگان که به معادن سنگ آهن معروف است، معادن بزرگ روی کشف شده است.
کرباسیان به نتایج اجتماعی طرح های توسعه ایمیدرو اشاره و تصریح کرد: در شورابه های دریاچه نمک خور و بیابانک، که مردم پس از خشکسالی دچار گرفتاری شدند، اکنون با اجرای طرح توسعه در آن، بیش از ۷۰۰ نفر مشغول کار شده اند و تا پایان این دولت، ۲ طرح جدید در آن منطقه اجرایی می شود.
وی ادامه داد: با راه اندازی معدن آنتیموان سفیدابه و واحد نیمه صنعتی آن، مردم منطقه از افزایش امنیت سخن می گویند. خوشبختانه با افزایش ذخایر این معدن، قرار است طرح صنعتی فرآوری آنتیموان در این منطقه اجرایی شود.
صدور مجوز توسعه صنعت فولاد کارشناسی تر شده است
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم شرکت ملی فولاد منحل شده بود و با واردات ۱۱ میلیون تنی فولاد مواجه بودیم، گفت: با پیگیری های صورت گرفته این شرکت از لیست انحلال خارج شد و تلاش ها و سیاستگذاری هایی که در این صنعت انجام گرفت باعث ارتقای صادرات فولاد شد به طوری که سال گذشته، صادرات فولاد به بیش از ۶ میلیون تن رسید.
وی ادامه داد: امروز بین نهادهای مربوطه نظر مشترک وجود دارد و به صورت عقلایی و کارشناسی به طرح های فولادی مجوز داده می شود. الان بحث ۳۰۰ و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت بسیار کم شده و موضوع توجیه اقتصادی مطرح شده است. ایران ظرفیت های ارزشمندی دارد که اگر از تجربه های جهانی استفاده کنیم، می توانیم در این صنعت، هم افزایی کنیم.
توانایی اجرای ۱۰۰ درصدی کارخانه احیای مستقیم
در این جلسه، عبدالمجید شریفی، مدیر عامل شرکت ملی فولاد ایران با بیان اینکه از سال ۹۳ نسخه پایش طرح جامع فولاد کشور شروع و در سال ۹۴ بازنگری شد، گفت: این نسخه هر سال باید بازنگری شود. صنعت فولاد استراتژیک است و با توجه به افق ۱۴۰۴، باید ظرفیت فولاد را برای تولید ۵۵ هزار تن فراهم شود.
وی ادامه داد: برای این منظور باید ظرفیت های تولید آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره را به حد مورد نیاز برسانیم. اکنون با ۳۰ درصد تولید جهانی (۱۶- ۱۷ میلیون تن از ۵۴ میلیون تن در دنیا) رتبه نخست تولید را در آهن اسفنجی دنیا داریم و از شرکت هایی برخوردار هستیم که می توانند صفر تا ۱۰۰ درصد کارخانه تولید احیای مستقیم را اجرا کنند.
شریفی با اشاره به میزان سرمایه گذاری لازم برای صنعت فولاد افزود: برای تکمیل زنجیره تولید فولاد حدود ۹ میلیارد دلار و برای زیربناها ۱۴ میلیارد دلار نیاز است.
وی ادامه داد: طرح های اجرایی باید توجیه اقتصادی قوی داشته باشند و به مولفه هایی نظیر مکان مناسب، اقتصادی بودن ظرفیت ها و فناوری مناسب توجه شود.
مدیر عامل شرکت ملی فولاد ایران خاطرنشان کرد: سال گذشته میلادی با تولید ۱۸٫۵ میلیون تن فولاد خام رتبه ۱۴ جهانی را به دست آوردیم که امسال با تولید ۲۰ میلیون تن می توانیم به رتبه ۱۳ دست یابیم.
کاهش مجوز فولاد از ۱۷۴ به ۹۲ میلیون تن
محمد ابکا، مدیر عامل شرکت فولاد تکنیک و مجری پایش طرح جامع فولاد کشور در این جلسه با اشاره به اینکه یکی از چالش های این طرح وجود ۱۷۴ میلیون تن مجوز برای ایجاد ظرفیت تولید فولاد بود، گفت: با تلاش های دکتر کرباسیان و سایر معاونت های وزارت صنعت، معدن و تجارت، تعداد مجوزها به ۹۲ میلیون تن کاهش یافت که کار بزرگی محسوب می شود. در حال حاضر، ظرفیت فعلی تولید فولاد خام ۲۹٫۸ میلیون تن، آهن اسفنجی ۲۴٫۵ میلیون تن، گندله ۳۲ میلیون تن و کنسانتره سنگ آهن ۳۴٫۳ میلیون تن است.
وی ادامه داد: اکنون ۲۲٫۵ میلیون تن فولاد خام، ۱۸٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی، ۴۲٫۶ میلیون تن گندله و ۲۶ میلیون تن کنسانتره به صورت طرح در دست اجرا در کشور وجود دارد که با توجه به افق ۱۴۰۴ برای ۵۵ میلیون تن فولاد، به ترتیب ۳، ۹، ۵ و ۱۶ میلیون تن ظرفیت در زنجیره کمبود داریم.
منبع : پایگاه خبری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو )
2- از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.