مشاهده مطلب

      ۲۲ اسفند ۱۳۹۸      ۰             18455      روابط عمومی   Print This Post Print This Post

تاریخچه روز بزرگداشت شهدا

یک سال پس از انقلاب اسلامی در ۲۲ اسفند سال ۱۳۵۸ به دستور امام خمینی (ره) بنیاد شهید تأسیس شد. ۲۵ سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۳ این روز با عنوان «روز بزرگداشت شهدا» نام‌گذاری و به تصویب شورای انقلاب فرهنگی رسید و وارد تقویم رسمی کشورمان شد.

تعریفی از شهید و جایگاه شهدا
معنی شهید در لغت «گواه» است و در اصطلاح به کسی می‌گویند که در معبر شهادت قرار گرفته و در راه خدا کشته می‌شود.
شهادت عشق به وصال محبوب در زیباترین شکل است. شهید آگاهانه و بخاطر هدف مقدس و به تعبیر قرآن فی سبیل الله کشته شدن را انتخاب می‌کند. یعنی شهید در راهی کشته می‌شود که هر دو ارزش «آگاهانه بودن» و «فی سبیل الله» را داراست و مرگی اینچنین به تعبیر پیامبر «ص» شریف‌ترین و والاترین نوع مردن است. (اَشرُفُ المُوًتِ قَتْلُ الشَّهادَهِ)
حضرت علی علیه السلام نیز این نوع مرگ را گرامی‌ترین نوع مردن می‌داند. (اَکْرُمُ المُوًتِ اَلْقُتْلُ)
حدود ده آیه در قرآن کریم وجود دارد که در آن صریحا درباره کسانی که در راه خدا کشته شده باشند آمده است. از جمله مفاهیمی که در این آیات به آن اشاره شده عبارت است از: زنده بودن شهید، رزق شهید، آمرزش گناهان شهید، ضایع نشدن عمل شهید، مسرت و خوشحالی شهید، وارد شدن در رحمت الهی و رستگاری شهید.
شهیدان؛ مفهوم والا و انسانی ایثار و از خودگذشتگی را برای جامعه به ارمغان می‌آورند و زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره آنان و کار بزرگی که کرده‌اند روحیه جوانان را شاداب و انقلابی نگه می‌دارد.

هدف از روز بزرگداشت شهدا
گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان وارسته و آشنایی نسل جدید با ایثارگری‌های رزمندگان در دوران هشت سال دفاع مقدس از ضروریات امروز جامعه است. یاد شهیدان، یادبود ارزش‌های انسانی است و گرامیداشت آنان، تجلیل از برترین خصال بشری است. ایران اسلامی امروز، وام‌دار خون پاک و رشادت کسانی است که با اقتدا به حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع)، راه شهادت در پیش گرفتند و از آرمان‌هایشان دفاع کردند.

 

 دیدگاههای کاربران

  1-  دیدگاهها پس از تایید مدیر سایت نمایش داده می شوند.
  2-  از ارسال دیدگاههای تکراری و حاوی توهین به حزب یا گروه خاصی پرهیز گردد.

عبارت زیر را تکمیل کنید: