- مجتمع معادن سنگ آهن فلات مرکزی ایران - http://icep.ir -

اشد مجازات در انتظار عوامل اسیدپاشی در اصفهان

حجت‌الاسلام والمسلمین “غلامحسین محسنی اژه‌ای” در هفتادویکمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهارداشت: سه نفر از متهمان فتنه ۸۸ در دادگاه بدوی محکوم به حبس و غیر حبس شدند و این محاکمه غیابی نبوده است.

**محکومیت سه نفر دیگر از متهمان فتنه ۸۸ به حبس
 
وی ادامه داد: از آنجایی که حکم هنوز قطعیت پیدا نکرده از بیان اسامی این محکومین معذورم.

سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با لایحه جامع وکالت گفت: برداشت ما به صورت راسخ این است که این لایحه یک لایحه قضایی است و در قانون برنامه پنجم توسعه قوه قضاییه مکلف شده که این لایحه را تدوین کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: لایحه‌ای که دولت به مجلس ارسال کرده، دخل و تصرف زیادی در آن صورت گرفته و قوه قضاییه به مجلس اعلام کرده که این لایحه، لایحه قضایی قوه قضاییه نبوده و در نتیجه مورد قبول ما نیز نیست.

وی تصریح کرد: طبق تفسیر شورای نگهبان و طبق بند ۱۳ از سیاست‌های کلی نظام قضاوت و وکالت جزو امور قضایی است، بنابراین از این جهت در قضایی بودن لایحه جامع وکالت تردیدی وجود ندارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: لوایحی که قوه قضاییه تهیه می‌کند از طریق دولت به مجلس می‌رود و طبق تفسیر شورای نگهبان دولت نمی‌تواند در لایحه قضایی دخل و تصرف کند و این درحالی است که برخی افراد تفسیر شورای نگهبان را نسبت به آنچه در فصل ۱۱ قانون اساسی آمده تحریف و سایر فصول را حذف و رها کرده‌اند.

**دولت حق مداخله در لایحه قوه قضاییه را ندارد

سخنگوی دستگاه قضا گفت: طبق قانون اساسی لوایح باید از طریق دولت به مجلس ارسال شود اما در سال‌های اخیر قانونی تصویب شد که طی آن چنانچه لایحه‌ای که قوه قضاییه به دولت می‌فرستد طی شش ماه به مجلس ارسال نشود قوه قضاییه مستقلا لایحه را به مجلس ارسال می‌کند و اما سوالی که اینجا مطرح است، این که اگر چنانچه دولت لایحه قوه قضاییه را به گونه‌ای تغییر داد که دیگر لایحه قوه قضاییه محسوب نشود در اینجا باید چه کرد؟

وی تصریح کرد: دولت حق مداخله در لایحه قوه قضاییه را ندارد و طبق تفسیر شورای نگهبان نمی‌تواند در این لایحه دخل و تصرف کند.

**برخورد با عاملان اجرا نشدن حکم تصرف زمین در لواسانات

سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با تخلفاتی که در بعضی از پرونده‌های لواسانات اتفاق افتاده اظهارداشت: در بعضی از پرونده‌هایی که مربوط به سازمان محیط زیست شمیرانات بوده است حکم صادر شده و این حکم قطعیت پیدا کرده و برای اجرا ارسال شده بود اما این درحالی است که این صورتجلسه جعلی و صوری بوده و در نتیجه تخلفاتی در محیط زیست شمیرانات صورت گرفته است.

وی تصریح کرد:‌ با عاملان اجرا نشدن حکم قلع و قمع تصرفات زمین در لواسانات برخورد می‌شود.

**اشد مجازات در انتظار عوامل اسیدپاشی در اصفهان

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به اسیدپاشی که در اصفهان صورت گرفته اشاره کرد و گفت: این اقدام جنایتکارانه با مجازات سنگینی روبرو خواهد بود و همه دست‌اندرکاران باید نسبت به این اقدام ناجوانمردانه و خشن اقدامات برخورد جدی داشته باشند تا عاملین شناسایی و به اشد مجازات برسند.

سخنگوی دستگاه قضا با بیان اینکه مجازات عامل یا عاملین اسیدپاشی اصفهان باید به قدری بازدارنده باشد که دیگر کسی جرأت انجام این کار را نکند، اظهارداشت: دادستان اصفهان و معاونش مأمور شده‌اند تا با همکاری مسئولان انتظامی و اطلاعاتی عاملین این قضیه را شناسایی کنند تا هرچه زودتر مجازات شوند.

وی با اشاره به شایعاتی که برخی سایت‌های داخلی و خارجی پیرامون قضیه اسیدپاشی اصفهان درست کرده‌اند اظهارداشت: خیلی از مطالبی را که برخی سایت‌های داخلی و خارجی پیرامون قضیه اسیدپاشی اصفهان مطرح کرده‌اند تأیید نمی‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه با رد این موضوع که عامل اسیدپاشی اصفهان برای برخورد با بدحجابی این امر خشن را مرتکب شده است گفت: من سه مورد از این موضوع را پیگیری کردم و متوجه شدم که کسانی که مورد اسیدپاشی قرار گرفته‌اند دارای خانواده‌های متدینی هستند.

وی تأکید کرد: امیدوارم هرچه زودتر عامل یا عاملین این قضیه دستگیر شوند و سپس با تکمیل پرونده به اشد مجازات برسند.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که آیا اشد مجازات برای عامل اسیدپاشی اصفهان اعدام خواهد شد یا خیر بیان داشت: هرچقدر که قانون اجازه داده باید در این قضیه اشد مجازات را اعمال کنیم ودر حال حاضر من نمی‌توانم در این زمینه اظهار نظر کنم.

وی ادامه داد: دستور داده شده است که مراجع قضایی اصفهان پرونده اسیدپاشی را خارج از نوبت پیگیری کنند.

**ماجرای کلاهبرداری کمپوست 

سخنگوی دستگاه قضا در ادامه با بیان اینکه شکات پرونده کلاهبرداری کمپوست از ۹ هزار نفر هم گذشته است اظهارداشت: در این پرونده از بیشتر از ۲۰ هزار نفر تحقیق بعمل آمده و به شهرهای مختلف از چندین استان نیابت داده شده است تا اموال این شرکت را شناسایی کنند.

وی ادامه داد: دستور داده شده تا اموال فاسد شدنی ذخیره شده در انبارهای این شرکت مزایده شوند و به صورت قانونی به فروش برسند.

حجت‌الاسلام  والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در پرونده کلاهبرداری کمپوست ۱۱ نفر بازداشت شده‌اند که یک نفر با قید وثیقه آزاد شده است اظهار داشت: متأسفانه در این پرونده با ۲ موضوع غیرصحیح مواجه شدیم و با تحقیقات ما مشخص شد که اظهارات برخی شکات این پرونده صادقانه‌ نبوده است و این امر کار دادرسی این پرونده را پیچیده کرده است.

وی ادامه داد: موضوع دیگر در خصوص پرونده کمپوست این است که ۲۰۰ نفر که خود را وکیل معرفی کرده‌اند با مراجعه به شکات این پرونده اعلام داشته‌اند که ما با نفوذی که داریم می‌توانیم پول شما را زودتر وصول کنیم که این کار نوعی کلاهبرداری محسوب می‌شود.

** قرارداد ۳۲ میلیاردی یک دستگاه دولتی با یک وکیل

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اینکه اخیرا یک دستگاه دولتی قراردادی ۳۲ میلیاردی را با یک وکیل منعقد کرده است گفت: دستگاه دولتی باید پاسخگو باشد که با چه مبنایی در مورد یک پرونده با یک وکیل ۳۲ میلیارد قرارداد بسته است؟

وی در ادامه به پول‌شویی صورت گرفته در این قرارداد هم اشاره کرد و اظهارداشت: این دستگاه اجرایی به صورت مستقیم پول را به حساب این وکیل واریز نکرده بلکه یک شرکت خصوصی در این زمینه نقش واسطه را ایفا کرده است.

وی ادامه داد: این وکیل برای جلب نظر دستگاه دولتی حتی به جعل رأی قاضی مربوطه هم متوسل شده است.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه وکیل مزبور از ۳۲ میلیارد تومان حدود ۱۲ میلیارد تومان را گرفته است اظهارداشت: شم من این را می‌گوید که جعل صورت گرفته در این پرونده به تنهایی از سوی این وکیل انجام نشده است و افراد دیگری در این جعل دست دارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در حال حاضر این وکیل جاعل به همراه دو نفر دیگر در بازداشت به سر می‌برد افزود: ما امیدواریم معاونت‌های حقوقی دستگاه‌های دولتی در این گونه موارد دقت بیشتری به خرج دهند.

**دستگیری عاملان انتشار پیامک‌های توهین آمیز

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به شناسایی و دستگیری عاملین انتشار پیامک‌هایی با محتوای توهین به مقدسات گفت: نیروی انتظامی و سیستم اطلاعاتی عوامل انتشار مطالب حاوی توهین به مقدسات و توهین به بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی را در شهرهای تهران، شیراز و خوزستان ردیابی و دستگیر کرده‌اند.

**بازداشت موقت ۱۰ نفر در پرونده نفتی 

حجت‌الاسلاموالمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به بازداشت موقت ۱۰ نفر در خصوص پرونده نفتی اظهارداشت: در این پرونده از سه نفر دیگر هم به عنوان مطلع و متهم تحقیق به عمل آمده است.

وی ادامه داد: یکی از متهمین این پرونده خانم است البته ممکن است یک فردی که به عنوان متهم مورد تهدید قرار می‌گیرد پس از بررسی‌های لازم از او رفع اتهام شود.

سخنگوی دستگاه قضا در ادامه هفتادویکمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تحصن‌های فردی به نام محمدنوری زاد در صحن پاستور گفت: گویا برخی بدشان نمی‌آید که دستگیر شوند اما بطور کلی دستگیری این فرد به نظر دادستان و نیروهای امنیتی بستگی دارد.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص کارمزد بانک‌ها از کارت خوان‌های اماکن تجاری اظهارداشت: درحال حاضر این موضوع را خود دولت بررسی می‌کند و به بانک مرکزی هم دستور داده شده که این اقدام را متوقف کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه گریزی هم به پرونده بنزین‌ پتروشیمی زد و با دو وجهی خواندن این پرونده بیان داشت: اگر سرطان‌زا بودن این بنزین‌ها ثابت نشود کسانی که با طرح این ادعا موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم آوردند باید پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: اگر هم سرطان‌زا بودن بنزین‌های پتروشیمی ثابت شود طبیعتا دست‌اندرکاران تولید این بنزین‌ها باید پاسخگو باشند.

سخنگوی دستگاه قضا در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات قوه قضاییه برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفت: در قوه قضاییه حدود ۱۰ اقدام برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: هماهنگی با دولت و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی یکی از برنامه‌های قوه قضاییه برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است.

**با مفسدان اقتصادی برخورد می‌شود

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه وجود فساد مانع از فعالیت افرادی می‌شود که می‌‌خواهند به صورت صحیح اقدامات اقتصادی خود را اجرا کنند اظهارداشت: یکی از برنامه‌های قوه قضاییه در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حمایت از کسانی است که فعالیت سالم اقتصادی دارند.

وی ادامه داد: اگر قوه قضاییه مشاهده کند که دستگاه‌هایی چوب لای چرخ کسانی می‌گذارند که می‌خواهند فعالیت سالم اقتصادی داشته باشند به شدت با آن دستگاه‌ها برخورد می‌کنند و بازرسی کل کشور در این زمینه فعال شده است.

معاون اول قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا قوه قضاییه در مورد بهداشت اماکن قضایی برنامه‌ای را درنظر دارد اظهارداشت: در زمینه بهداشت اماکن قضایی اقدامات خوبی از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته و همه مصمم هستند آنچه که مربوط به سلامت مردم می‌شود مورد اهتمام قرار دهند.

وی ادامه داد: اگر قانون در زمینه اهتمام به سلامت مردم نقش داشته باشد قوه قضاییه این آمادگی را دارد تا با تدوین لایحه‌ای اقدام عاجل را در این زمینه به عمل آورد.

سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به همکاری قوه قضاییه با وزارت بهداشت در موضوع سلامت مردم گفت: کسانی که در حوزه سلامت مردم مرتکب جرم می‌شوند قطع به یقین با برخورد قوه قضاییه مواجه می‌شوند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه و در پاسخ به سوالی مبنی بر مطرح شدن اسامی برخی از فعالین فتنه ۸۸ در برخی همایش‌های حزبی تصریح کرد: وظیفه قوه قضاییه برخورد با جرم و پیگشیری از جرم تا حد مقدور است و اگر در این موضوع بحث پیشگیری از وقوع جرم مدنظر باشد قوه قضاییه تذکرات لازم را می‌دهد و اگر هم در این زمینه جرمی واقع شده باشد مسلما دادستان به عنوان مدعی‌العموم وارد می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در صورت اثبات اختلاف دادستان سابق تهران قانون بازداشت موقت درمورد وی اجرا می‌شود یا خیر بیان داشت: اگر دلایل کافی برای بازداشت موقت وجود داشته باشد حتما قاضی اقدام لازم را در این زمینه انجام می‌دهد.